Lucas & Tim

Jag har två barn, Lucas född -04 och Tim född -09. De har inte samma pappa, men de har samma fadersfigur. En mycket bra sådan dessutom!

Lucas på Nevve

Lucas var en liten vilding som liten, vi hade mer eller mindre klippkort på akuten en period. Han började som väldigt liten med att bryta armen och sen drog han ner en spegel på foten, smällde huvudet i en marmorfönsterbräda och trillade i en trappa för att nämna något. Han var snabb och nyfiken, och mer än en gång har jag varit nära hjärtstopp på grund av hans påhitt. Numera är han ANINGEN lugnare som tur är.
Han är som ungar är mest, springer gärna ut och "glömmer" kläderna någonstans när han blir svettig, tar för givet att klockan är dags att gå in när mörkret faller (bra på vintern, mindre bra på sommaren) och glömmer att berätta var han går ibland. Men han är också en hejare på att laga mat och baka, han är världens gulligaste mot sin lillebror och har enormt mycket tålamod med honom. Och så älskar han djur (undrar var det kan komma ifrån?) och att pyssla med allt möjligt som är kreativt.


Tim testar solbrillor
Tim är en lite lugnare variant, han är snäll som få och lätt att ha att göra med. Han är oftast nöjd om han får komma ut och cykla, springa runt i skogen en stund eller hoppa studsmatta. Eller för all del sitta vid tv:n och mysa eller rita och pyssla lite. Han gillar djur och är intresserad av att hjälpa till i köket, och han är sjukt bra på pussel och har ganska bra tålamod.
Hans favoriter på tv är oftast Ben 10 och Phineas och Ferb, men även Scooby Doo smäller högt!
Tim är en riktig gullunge för det mesta, men ibland när man inte ägnar honom någon tid så blir han frustrerad och tar gärna ut det på storebror genom att nypa eller daska till honom. Det bästa man kan göra då är att distrahera honom med något som snurrar. Helikoptern, en gummisnodd att snurra på fingret eller vad som helst, men om det snurrar så kan han bli som hypnotiserad.
Fast det funkar bra med en Nintendo DS också.