måndag 18 november 2013

Kan själv!

Jag är en evinnerlig snåljåp, i alla fall när det gäller saker som jag faktiskt KAN göra billigt själv. Här är ett sånt exempel. Många har ju ganska gott om bälten, halsband eller liknande saker som behöver hänga. Många av de som har dessa bälten eller halsband är mammor till små barn, som leker med klossar.

Så varför inte passa på att sno några av barnens klossar och måla om dem (jag väljer nog vitt) och helt enkelt skruva ner en krok från en galge i klossen, och spika/skruva fast några enkla krokar på sidorna och därmed fixa flera gånger mer förvaring på en väldigt liten yta?!
Gör ett gäng och ge bort till någon som har mycket såna saker också, de kostar närmare hundringen styck i affären!


Simpelt, men ganska smart. 

En annan variant är att ta en galge i trä med pinne längst ner och hänga några ringar som man hänger duschdraperiet med, på pinnen. Vips har du plats för ett helt gäng scarves på en och samma galge. Otroligt smidigt, och billigt eftersom de flesta har några galgar (eller kan få köpa för ett par kronor på någon second hand affär) och duschdraperiringar brukar kosta runt en tia. Billigare än de 50-100 kr som en liknande lösning kostar i affären.


Ja. Jag är nästan lite nördig vad gäller förvaring och snåltips. Men det är så otroligt onödiga pengar man slänger på vissa saker, när det finns såna enkla lösningar att göra själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar